Filiph Waldt efter bragdvändning: ”Nu går jag för guldet”

Filiph Waldt är en respektlös VM-debutant. Nu har han gått ända fram till final. Foto: Stefan Alfelt

Filiph Waldt landslagsdebuterar i Minsk. Men här handlar det sannerligen inte om en blyg nykomling. Waldt tog sig under onsdagen till VM-final. Efter en brandvändning i semifinalen.

Svensken förlorade den första ronden mot turken Ohran Erden – men vann de två andra ronderna.

– Nu går jag för guldet, säger Waldt.

Turken var den som övertygade mest i öppningsronden. Waldt fick till och med en räkning i slutet av ronden.

– Jag förstod faktiskt inte riktigt varför jag åkte på räkningen, men den tände mig. Jag höjde mig verkligen efter den. Men jag visste att han var duktig och välmeriterad och faktum är att han ändå skakade mig, säger Waldt till budokampsport.se.

Waldt var givetvis överlycklig efter sin bragdmatch.

Segern i dag är hans livs största triumf som thaiboxare.
– Före VM var SM-finalen min största match hittills och nu är jag i VM-final. Det finns ju inte, jag har definitivt inte förstått det ännu. Det är det bästa jag har varit med om, det kan jag säga, säger Waldt till budokampsport.se

Finalen går  på fredag och då väntar thailändaren Prawit Chlinak. En svår men alls ingen omöjlig för vår blågula krigare.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.