Patricia Axling inför VM-finalen: ”Ska börja ladda mentalt”

Regerande thaiboxningvärldsmästaren Patricia Axling står inför en ny VM-final. I morgon, torsdag, möter hon en tuff amerikanska i vitryska Minsk. Då är det dags för svenskan att ta fram vinnartakterna igen. 

Patricia till Mr Ringside:

– Final i 57 kg med 18 deltagare, då får man utgå från att amerikanskan inte är en duvunge.

– Jag har precis kommit tillbaka från arenan efter att ha sett Filiph Waldt i 60 kg tagit en imponerande seger i semifinalen. Idag och igår var vilodag för min del vilket var tacksamt eftersom jag gått tre matcher tre dagar i rad. Dessutom snurrades det till med matcherna i 57 kg första tävlingsdagen, så var nere på arenan och vägde in för att sedan, ett par timmar senare, få besked om att det inte skulle bli någon match.

I år har jag fått möta Ungern, Frankrike och Thailand i åttondelsfinalen till och med semifinal. I morgon möter jag Erin Jimenez från USA i final.

Mina tränare Hans Edström och Lex har sett Jimenez matcha under mästerskapet så de har koll på hennes stil och har lagt upp en strategi inför matchen. Nu ska jag justera lite vikt och successivt börja ladda mentalt.

I dag blev det bastu och poolen (bilden) för Patricia. I morgon lär hon få svettas ordentligt.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.