VM-guld för Patricia Axling

Patricia Axling infriade sitt favoritskap vid VM i thaiboxning. I dagens VM-final mötte hon amerikanskan Erin Jimines och när matchen var över kunde svenskan lyfte händerna mot skyn. Därmed försvarade Patricia sitt VM-guld från i fjor på hemmaplan.

– Jag känner en enorm stolthet, säger Patricia.

Patricia imponerade stort. Hon visade upp en enorm kämpaglöd och bjöd på sparkar med sting och precision. Patricia har under det här världsmästerskapet bjudit på flera grymma insatser. Det råder ingen tvekan om att hon är en värdig champ.

Inför den här VM-finalen hyste hon inte det minsta tvekan. Guldet skulle med hem till Sverige och så blev det också.

Den första ronden var relativt jämn. Då orkade Jimenez hänga med hyggligt i clinchen, men så fort matchen släpptes ut på distans var Axling frän i sin boxning.

I den andra och tredje ronden satt Patricia in sin högsta växel och det gav också utdelning. Patricia vann en solklar poängvinst.

– Det är faktiskt helt otroligt himla skönt. Jag märkte av en annan sorts press i år, framför allt på SM. Jag ville verkligen inte bli en one-hit-wonder, och nu har jag bevisat att jag kan vinna också som regerande mästare, säger Patricia till budokampsport.se.

– Personligen så anser jag att både kvartsfinalen och semifinalen var hårdare än finalen.

Vad betyder det för dig att försvara ditt VM-guld?

– Det är så stort att det knappt går att sätta ord på. Men det är en otrolig stolthet. Det betyder enormt mycket, säger Patricia till Radiosporten.

Det blev inget flera guld i VM idag. Erica Björnestrand, Anna Strandberg och Angela Mamic förlorade sina finalmatcher. Närmast ytterligare ett guld var Angela Mamic som förlorade sin final mot Anna Tarasova med 2-1.

Erica Björnestrand föll i -63,5-kilosfinalen mot ryskan Svetlana Vinnikova. Ryskan vann samtliga tre ronder.

Anna Strandberg, ifjol världsmästare i -71kg, lyckades inte upprepa den bedriften i den nya viktklassen -67kg. Strandberg kämpade och slet tappert, men Behiye Tacyizdiz från Turkiet vann klart.

Angela Mamic i -71-kilosfinalen mot ryskan Anna Tarasova.

Men VM-silver är sannerligen inte fy skam det heller.

Artikeln kommer att uppdatera.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.