Förlust för Johanna Rydberg i Spanien: ”Hennes stil för svår”

Johanna Rydberg åkte på fredagen på sin första förlust som proffsboxare då hon i Valencia förlorade på poäng mot Eva Naranjo.

Johanna har sina främsta meriter som thaiboxare, men de senaste åren har hon även gått proffsmatcher i boxning. Johanna har nu matchfacit 4–1. Nattens förlust för Johanna kom inte helt oväntat. Spanjorskan (8–0) är duktig och dessutom hade hon hemmaplan. Sen kan man fråga sig det kloka i att matcha Johanna mot ett så här tufft motstånd på bortaplan. Nu vill vi se Rydberg där hon egentligen hör hemma. Som thaiboxare. Där har hon mer kvar att ge i internationella sammanhang.

Johanna representerar Armand Boxpromotion.

– Det blev tyvärr förlust i Spanien! Inte min kväll, frånvaron från boxningsringen gjorde att jag inte var med alls i de två första. I tredje ronden började jag träffa mer, men vi hade fel taktik i början. Eva är en duktig boxare och hennes stil var svår för mig, säger Johanna Rydberg till Mr Ringside.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.