Här är schemat för Gäddan Granat och Sven Fornling

Adrian ”Gäddan” Granat höll i eftermiddag presskonferens i Malmö och där han berättade om sin framtid. Tungviktaren har slickat såren efter ko-förlusten i mars mot Dimitrenko. Nu tar han sats tillsammans med den nye tränaren, ex-världsmästaren Armand Krajnc.

Gäddan verkade vara på hugget. Han försäkrade att han fått en ny enregi tack vare Armand Krajnc. De båda känner varandra väl. Armand var tränare för Gäddan i början av dennes proffskarriär.

Planerna är att Gäddan ska gå tre matcher i år, augusti i Hamburg,  30 september i Hamburg och i december i Malmö. Mot vilket motstånd är ännu inte spikat, men det meta talar för att Gäddan får en lättare gubbe i augusti. För att på så sätt få tillbaka sitt självförtroende efter den gymma förlusten mot Dimitrenko (första ronden).

Gäddan vill, som han själv uttrycker det, ”fokusera på en match i taget” Vilket är klokt. Jag tror att Krajnc är precis den tränare som Gäddan behöver i sin satsning mot världstoppen. Armand är en bra analytiker och har förmågan att tända sina adepter.

En som inte ligger lågt i snacket är Sven Fornling, som även han var med på presskonferensen. Sven har utmanat Erik Skoglund och Oscar Ahlin. Det är aldrig fel att hugga på storvilt. Fornling är en härlig fighter. Enligt planerna är det han som ska gå huvudmatchen i Baltiska Hallen i december. Sven är heller inte främmande för att skifta viktklass, supermellanvikt eller lätt tungvikt spelar ingen roll för Fornling. Han räds inte någon. Sven ska även boxas 30 september i Hamburg.

Jag blir på gott humör den här eftermiddagen när jag lyssnar på Gäddan och Sven. Här har vi två boxare från Malmö som lär komma med skarpladdade nävar framöver.

Sven Fornling med sin tränare Carlos Zuniga.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.