Erik Skoglund: ”Det känns overkligt”

Erik Skoglund står inför sitt livs proffsboxningsäventyr. Nyköpingsboxaren finns nämligen med bland de åtta i World boxing super series – där flera av världens bästa boxare finns med.

– Det känns helt overkligt, helt enormt, säger Erik Skoglund.

Han är nu med och och fightas om om Muhammad Ali Trophy med en mycket stor prissumma i potten.

– Jag har ju tänkt tanken sedan de annonserade ut World boxing super series att man skulle vilja vara med när lätt tungvikt kom upp på programmet, men att det skulle var från början känns fantastiskt, säger Erik Skoglund.

Åtta toppboxare inleder med kvartsfinaler med två matcher i slutet av september och två i början av oktober.

– Den bästa ska utses i cupform, men jag hade inte tänkt att förlora min kvartsfinal, säger Erik Skoglund, som efter 26 raka  vinster i lätt tungvikt nu tar steget ner till supermellanvikt.

– Jag kan beskriva hur upprymd jag är över det här, säger Erik Skoglund.

Andra toppfighters som Skoglund kan få möta är Jamie Cox (22-0) och George Groves (26-3).

– E vinst i en kvartsfinal i World boxing super series är helt klart att jämföra med en VM-match. De tre högst rankade får i tur och ordning välja sina motståndare och ska man gå efter startfältet i cruiservikt så kommer i stort sett alla de bästa vara med, säger Skoglund till Södermanlands Nyheter.

Denna raffinerade lottning är tv-sänd. Erik Skoglund åker ner till Monaco för att den 8 juli medverka i showen.

– Jag antar att Groves får välja som etta eller tvåa och jag hoppas att han tar mig, men jag kan tänka mig att det inte blir så, kommenterar Skoglund till Södermanlands Nyheter.

En annan britt som har en liknande obruten segerrad som Erik Skoglund är Jamie Cox. WBSS annonserar nu ut honom och han kommer, liksom Skoglund, med all säkerhet att bli orankad. Matcherna kommer gå där intresset är störst; blir det exempelvis en brittisk motståndare lutar det åt London och blir det en amerikan så kommer matchen med all säkerhet gå i USA.

 

 

2 kommentarer till “Erik Skoglund: ”Det känns overkligt””

 1. 19 augusti 2017 kl 09:35 #

  Tror tyvärr Callum Smith var den sämsta tänkbara motståndaren för Skoglund att få. Erik har ju nästan systematiskt (?) blivit matchad mot kortare fajters, vilket kanske inte är konstigt då vänsterjabben är hans främsta vapen. Och Smith var den ende av de seedade supermellanviktarna som är längre än Skoglund (191cm).

  Nu är ju givetvis längd inte allt, men Smith är definitivt inte typen av motståndare som Erik är van vid. Hoppas han löser det ändå.

  Vem hade ni på Ringside helst sett honom möta?

 2. 19 augusti 2017 kl 09:39 #

  Får förtydliga lite också. Med längdövertaget från brittens sida måste ju Skoglund ”ge sig in i skiten” så att säga. Annars ser man ju helst att svensken kontrollerar ringen med nämnda vänsterjabb.

  Hur som helst, det blir en väldigt, väldigt häftig fajt att se. Äntligen prövas Nyköpingssonen mot en boxare av riktig jäkla klass.

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.