Superlöftet Stephanie Thour SM-vinnare: ”Underbart”

 

Stephanie Thour är en ung och spännande damboxare. På SM i Borås ställdes hon mot den rutinerade Lina Skoghagen. Höllvikensboxare var väl mer eller mindre favorit men Stephanie vann fighten och blev svensk mästare.

19-årige Stephanie, som tävlar för BK Värend, säger till Mr Ringside:

”Eftersom jag var med om en olycka och fick hjärnskakning så var jag jättenervös inför denna turnering. Men kom in i det mer och mer under tävlingen. Var nervös innan och visste att detta var en stor match. Men nervositeten släppte när jag väl gonggongen  gick i första ronden. Var en jämn och  mycket bra boxningsmatch. Kände att jag styrde bra med min jabb och mina  fötter. Och jag slog när jag fick läge. Kändes underbart efter matchen! Kul att de var jag och Lina i finalen för hon är grym både i och utanför ringen.

Jag började boxas när jag var åtta år och fastnade för sporten direkt och började tävla och  kom med i landslaget när jag var 14 och har vunnit SM-guld fyra gånger som ungdom, junior och diplom. Kommit tvåa  på junior-VM, trea:a på junior-EM. Och nu ett SM-guld som senior. Och vill vill fortsätta min karriär till OS 2020 och ta hem guldet”.

Lina Skoghagen var givetvis besviken. Det här var den fjärde finalförlusten för Höllvikenboxaren. Men när väl den värsta besvikelsen lagt sig kommer Lina säkert igen ännu mer taggad.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.