Joanna är ny som proffsboxare men hoppas få möta Mikaela

Joanna Ekedal är ny som proffsboxare. Hon gick sin första proffsfight vid den stora VM-galan i juni med Cecilia Brækhus. En match som svenskan vann. Nu blickar Joanna mot nya utmaningar och hon möter gärna – Mikaela Laurén.

Joanna har mött Laurén tre gånger som amatör och vunnit alla matcherna. För Mr Ringside berättar Joanna om sin debutfight i Bergen mot ungerskan Nikolett Papp och om planerna på en ny match mot Mikaela Laurén.

”Min proffssatsning började egentligen när jag sparrade med Cecilia Brækhus första gången i februari 2016 i Berlin. Jag blev imponerad och inspirerad av Cecilia och det tog mina boxningsdrömmar till en helt ny nivå. Jag ville också bli bäst i världen. Efter resan till Berlin började jag träna ännu hårdare för att satsa på att bli proffs och gå min första debutmatch. När jag fick förfrågan att ännu en gång få sparra med Cecilia, denna gång i Spanien, tackade jag självkart JA och blev väldigt stolt över att jag hade gjort något rätt i Berlin eftersom jag fick förfrågan igen.

Tanken var att jag skulle debutera mycket tidigare men i den här branschen vänder det fort och det krävs så mycket mer än att man är duktig i ringen för att få chansen.

Jag är så oerhört tacksam att jag fick chansen att träffa Cecilia och Team Brækhus som har hjälpt mig så mycket för att få igång min proffskarriär. Svårt att beskriva med ord faktiskt.

Jag fick förbereda mig tillsammans med Cecilia i Spanien innan debuten i Bergen. Det var så lärorikt och jag kom i min livs form och kände mig mer än redo. Min motståndare som hade ett väldigt bra rekord sen innan (fyra segrar – fyra vinster, varav 2 på KO)
Jag visste att det skulle bli en tuff uppgift att slå henne och att jag måste prestera på topp. Jag som är en ”slow starter” visste att jag var tvungen att börja hårt eftersom de var bara fyra ronder. Första ronden gick jag in för att ta mitten av ringen och på så sätt kunna styra henne. Min motståndare som var kortare än mig hade samma taktik. Så första ronden blev rätt ”grötig”. Blev en del klincher och jag fick inte ut min boxning som jag ville men kände att jag ändå träffade henne bättre och tydligare. Andra ronden fick jag till distansen bättre och kunde sätta jabben bra. Jag kom mer och mer in i matchen men kände mig fortfarande rätt stel och kunde inte riktigt slappna av. Tredje ronden var nog den bästa. Jag fick in fler kombinationer och vågade slå mer och även fötterna var snabbare. Fjärde ronden blev också rätt ”grötig” då jag kände att det var sista chansen att bevisa att jag är en duktig boxare. Jag satsade för mycket med högern vilket fick mig ibland i obalans och för nära henne. Överlag är jag nöjd då jag inte hade matchat på 1,5 år. Klart man ville visa betydligt mer men hon var en bra och tuff motståndare och jag väldigt glad att jag vann. Detta gav mig blodad tand till att fortsätta satsa.

Jag har en del tuffa matcher med mig i bagaget sedan tidigare. Bland annat mot Mikaela Laurén som jag slog som amatör tre  gånger. Mikaela har alltid varit och är ett fysmonster och det kändes i ringen. Min fördel var då snabbheten och tekniken som jag kunde utnyttja mot henne. Ett mål i min proffssatning är att kunna möta henne igen inom ett år. Jag hoppas hon vinner tillbaka sitt WBC-bälte så att det kan stå på spel om vi möts. Jag tror det skulle bli en intressant match.”

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.