Marianne Ahlborg efter SM-guldet: ”Kommer ta ett tag innan det sjunker in”

 

Marianne Ahlborg kom till SM i Borås med gulddrömmar. När finaldagen var över hade hon realiserat sina drömmar.

– Äntligen tog jag mig i mål, säger en överlycklig Marianne Ahlborg till Mr Ringside.

Bäst när det gäller är en svår konst. Det har många idrottare fått erfara. I måndagens  final fick Marianne precis allt att stämma och triumfen blev ett faktum.

En överlycklig Marianne säger till Mr Ringside:

”Det känns helt fantastiskt, jag har inte riktigt fattat det än och det kommer nog ta ett tag innan det sjunker in. Detta är en dröm jag haft så länge och ett mål som jag strävat efter i flera år. Igår, äntligen tog jag mig i mål och jag är så himla stolt över mig själv. Det känns som att jag varit nere på botten och vänt. Jag har haft många motgångar den senaste tiden men aldrig någonsin har jag haft tanken på att ge upp och det tror jag är min största styrka.

Jag kände mig lugn och avslappnad inför finalen, självklart var jag nervös men jag lyckades hålla nerverna i schack och kände att jag orkade behålla fokus hela matchen igenom. Jag gjorde en av mina bästa matcher någonsin och självklart måste man höja sin prestation när man möter tufft motstånd som Malena (Hede) bjöd på. Hon är stark och med sin långa räckvidd samt att hon är southpaw gör det henne till en riktigt vass boxare men igår fick jag till min boxning och stod slutligen som segrare efter att tidigare förlorat två gånger mot henne.

Boxningen betyder allt för mig. Från första stund jag klev in i en boxningslokal kände jag att jag hade hittat hem. Jag planerar mitt liv efter boxningen och alla som känner mig vet hur mycket den betyder för mig och hur mycket tid och kraft jag lägger på den.

Frida Wallberg är min stora förebild. Hon har det där lilla extra som man behöver ha för att bli bäst. ”Alltid lite till”. Hon har så rätt i att hur trött man än är så har man alltid lite till att ge och det är de som orkar ta fram ”lite till” som tar sig till toppen. Igår gav jag ”lite till” i finalen och det gav utdelning.

Jag vill passa på att tacka alla i min närhet som stöttat mig i med- och motgångar och som aldrig slutat tro på mig. Ni vet vilka ni är. Extra stort tack till min familj, min sambo Tomas, min f.d tränare Ove Karlsson och min nya tränare Alnes Omerovic. Utan er hade jag aldrig tagit mig till toppen.

Svenska mästaren i 69-kilosklassen Marianne Ahlborg är 26 år, har gått 36 matcher och representerar Vänersborgs BK. På bilden ovan ser vi Marianne tillsammans med sin tränare Alnes Omerovic.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.