Sven Fornlings uppmaning till Ahlin: ”Skriv under”

Det här är boxningsmatchen som vi längtar efter. Sven Fornling versus Oscar Ahlin. Den 30 september möts de troligen i Stockholm.

– Det här är en match jag velat ha länge, säger Sven Fornling.

Han representerar numera samma stall som Adrian ”Gäddan” Granat, det vill säga ECB Hamburg. Ahlin boxas för Sauerland.

– Såvitt jag förstår vill Team Sauerland och Team ECB att matchen ska bli av. Alla, det vill säga promotorer, branschfolk, tränare vill. Den enda som inte har skrivit under pappret är Ahlin. Jag vet inte vad han väntar på, säger Fornling i ett uttalande.
Som utmanar Ahlin.
– Så jag säger nu helt uppriktigt till Oscar: Skriv under. Jag tar fighten på din hemmaplan och jag sätter båda mina bälten på spel för att detta ska gå i lås, låt oss ge det som fansen i Sverige har längtat efter! Jag kommer för att visa vad en sann svensk mästare går för och det kommer bli en oförglömlig kväll för svensk proffsboxning. Precis som alltid när jag går in i ringen blir det show. Fram med pennan och låt oss ge folk något att längta efter.
Fornling, som boxas i viktklassen lätt tungvikt, slog Arijan Sherifi i en match som gällde IBF:s baltiska titel i mars. Han ser Ahlin som nästa stora steg i karriären.
– Det är en match som ligger rätt i tiden för oss båda. Jag har stor respekt för Oscar. Vinner jag mot Ahlin, vilket jag är övertygad om, så kommer jag gå efter EU-titeln inom en till två matcher. Så är det bara, säger Fornling.

På pappret är det en oviss fight. Ingen kan utpekas som direkt favorit men om jag tvingas tippa en vinnare blir det Fornling.

Malmöboxaren har ett satans driv och han har gjort flera snygga insatser mot bra motstånd. Sven har 12–1–0. Oscar har 14–2–0. På förhand blir det här en ruggigt spännande fight.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.