Tips. Badou Jack vinner nattens VM-match på poäng

Det största intresset i natten supergala i Las Vegas kretsar kring fighten mellan Floyd Mayweather och Conor Mc Gregor.

Det är förstås en fight som kittlar. Men ser man det rent sportsligt är matchen mellan svenske Badou Jack och WBA-världsmästaren Nathan Cleverly som är mest intressant. Här kan vi på förhand förvänta oss en rafflande fight mellan två jämngoda boxare.

Jack (21-1-2) har bytt från supermellanvikt till lätt tungvikt. I natt svensk tid går 33-åringen från Stockholm sin första match i den nya viktklassen då han möter WBA-världsmästaren Nathan Cleverly (30-3-0).
– Det blir roligt. Jag kommer att vinna och plocka hem ett lätt tungviktsbältet till Sverige. Helst ska jag vinna på knock, sa Badou Jack nyligen till Aftonbladet.

Badou Jack blev proffs 2009 och har 20 segrar, två oavgjorda och en förlust på sin matchlista. Han försvarade sin världsmästartitel i WBC mot britten James DeGale i New York i januari, innan han alltså valde att byta till lätt tungvikt för att slippa banta ner sig alltför mycket inför varje match.
Badou Jack ser sin egen match som galans mest spännande.

– Floyd kommer att slakta McGregor så det blir inte mycket till match. Cleverly har kanske sett sina bästa dagar men jag förväntar mig ändå en tuff match. Det blir kvällens bästa match, och jag vinner, säger han.

Badou Jack är Sverige bäste proffsboxare och han borde så klart fått en enorm uppmärksamhet inför matchen i Las Vegas. Men det är inte lätt att att konkurrera med chefens fight. Jack ingår som bekant i Floyd Mayweathers stall.

Ska vi drista oss på ett tips får det bli att Badou Jack vinner på poäng.Men det kommer bli tufft och spännande.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.