Patricia Axling vann tuff fight: ”Var inte mig själv den här dagen”

 

Foto: BENJAMIN BAYARD.

Patricia Axling, Sveriges mest merittyngda thaiboxare, gick i lördags sin första match sen VM-guldet i Minsk i maj.

Hon gick huvudmatchen i Templet, Haninge, där hon mötte en tuff brittiska och tog hem en knapp vinst (2-1).

Patricia till Mr Ringside:

– I vanligt ordning en välarrangerad gala av One Chai vid Santinivas på Vendelsö. Solen sken, en härlig matdoft från  olika thailändska rätter som tillagades på plats och så en grym publik. Jag mötte Sophie Hawkswell från Leeds. En southpaw som gillar att använda sin bakre spark, vilket jag visste om. De som känner mig såg att jag inte var mig själv den här dagen. Vilket gjorde att jag aldrig kom in i matchen, i enighet med den strategi vi lagt upp. Lite tyngre träffar i klinch och boxning blev avgörande. Jag vann matchen. Hoppas att Sophie bjuder även mig till en returmatch i England, då ska jag visa en annan och bättre repertoar.

Patricia Axling siktar mot EM i Paris i oktober och den satsningen inledde hon i dag.

– Är tacksam över matchtillfället i helgen och tar med mig viktig lärdom för idag inleds förberedelserna inför EM som går av stapeln om ca 1.5 månad, säger Patricia Axling.

xxx

En snygg insats presterade Josefin Lindgren-Knutsson som enkelt vann i sin match. Nils Olsson vann på knock, på en välriktad högerkrok, så de landslagsmeriterade gjorde det de förväntades att göra, nämligen vinna.

”Som helhet var det en enastående vacker dag vid templet, unik upplevelse i all sin enkelhet – och många bra och spännande matcher”, enligt Budokampsort.se.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.