Nu har Josefine blickarna mot höstens storfight

 

Det blev en enkel vinst för Josefine Lindgren Knutsson  i lördags och nu är blicken helt inställd på höstens stormatch – en utmaning av jätteformat.

Josefine till Mr Ringside:

”Jag har ju mött Anne Line en gång tidigare i ’Battle of Lund’ så detta vart ju andra gången vi fick mötas! Letade inte direkt efter denna match då vi som sagt mötts innan och det då blev vinst för mig efter en bra och tuff match från båda.

Denna match i helgen blev för mig mer att ’hålla mig varm i kläderna’ och att bevara min tidigare vinst men även att våga slappna av mer i ringen (även om jag alltid är överdrivet taggad innan mina matcher haha så försöker jag slappna av lite mer i ringen för att framförallt våga testa lite nya saker! Man blir så läsbar annars, särskilt när man möter samma motståndare igen.
Anne Line kändes helt klart tuffare denna gång och tycker hon svarade snabbare än första matchen.

Jag skulle helt klart säga i nuläget att min Yokkao -debut som är den 15 Oktober är min viktigaste match. Kommer att möta regerande Amy Pirnie från Skottland  i -50 kg så den matchen går jag ju runt och tänker på hela tiden. Tjejen jag möter där är otroligt rutinerad, det märks på hennes teknik och hennes attityd. Det går liksom inte bara att veva mot sådana motståndare på den nivån utan man måste våga tänka strategiskt i underläge. Det taggar till mig. Samtidigt som man känner att man vill göra bra ifrån sig.

Planen var först att jag skulle gå en match till i september som uppladdning för Yokkao men sedan tyckte både jag och Sanja att det skulle passa bättre med ett träningsläger istället. Inget som är fast än men vi får se vad som sker.

Efter sitt SM-guld tidigare i år gjorde Josefine sin landslagsdebut under VM. Redan i första matchen segrade hon via avslut. Världsmästerkapen slutade i ett brons för Josefines  del då hon åkte ut i semifinalen mot den nuvarande världsmästaren i -54 kg.

14-21 oktober går EM i Paris, men inte för Josefine Lindgren Knutsson som har tackat nej till EM för att ta sig an en annan utmaning – nämligen hennes YOKKAO debut som kommer att ske den 15 oktober i Manchester.

Det ska bli grymt spännande att följa den 20-åriga stockholmstjejens marsch mot stjärnorna.

I sin YOKKAO-debut kommer Josefine att ställas mot Amy Pirnie i -50 kg.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.