Erik Skoglund invägd och redo för sitt livs fight

Erik Skoglund och Callum Smith vägde in på nästan exakt samma vikt, 76 kg och några gram över. Lördag kväll väntar en tuff match i Echo Arena i Liverpool. Foto: Stefan Alfelt

Förhandssnacket är avklarat, likaså invägningen.

Nu är det upp till bevis i den första matchen i World Boxing Super series.

Nyköpings stolthet Erik Skoglund vägde in på 76,06 kilo. Callum Smith noterades för 76,02 kilo. I morgon lördag är det skarpt läge i Liverpool och då kommer svensken att gå upp kraftigt viktmässigt, till minst 82–83 kg från de 76,06 han vägde in på. Även Callum Smith gör samma viktresa från sina 76,02. Det innebär att båda boxarna hoppar upp två viktklasser till en låg cruiserviktnivå.

Skoglund har matchstatistiken 26–0. Smith har 22–0. Det är med andra ord, om man ser det pappersmässigt en jämn match.

Erik Skoglund  står inför sitt livs fight. Callum Smith är, precis som sin svenske motståndare, obesegrad och har här fördelen av att få fightas på hemmaplan. Men Skoglund har flera gånger sagt att han inte har något emot att boxas utanför Sverige.

Smith får gälla som favorit, men Skoglund har definitivt en chans i den här fighten. Skoglund har miljoner skäl att gå segrande ur den här fighten. Då bankar han verkligen på den stora dollardörren.

Frånsett Ingemar Johanssons och Badou Jacks VM-titelmatcher är detta en av de största boxningsmatcher en svensk gått upp i. Det handlar om grymt stora pengar i World Boxing Super Series.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.