Sven Fornling fightas i Köpenhamn: ”Bra magkänsla”

Sven Fornling från Malmö är en fighter som inte räds att hoppa in i fiendeland. 25 november sätter han sin IBF-titel (baltiska versionen) på spel mot dansken Jeppe Morell (7–1). I en Mogens Palle-gala i Köpenhamn.

– Jag går alltid efter min magkänsla och den känslan säger att jag vinner den här matchen, säger Sven Fornling (12–1) till Mr Ringside.

Men för att dansken ska kunna boxas mot Sven fordras att han vinner sin match den 28 oktober mot fransmannen Maurice Positiv (17–11). Dansken är ute efter revansch efter en överraskande förlust mot fransosen.

– Jag har hundra procent fokus på kampen den 28 oktober. Sen har vi fokus på näste motståndare. Man ska aldrig underskatta en motståndare, det gjorde jag kanske då jag mötte fransmannen, säger Jeppe Morell till Knock-out.dk.

Dansken är begeistrad att han redan nu får en titelchans.

– Jag känner att den kommer vid rätt tidpunkt, säger Morell.

Sven Fornling:

– Dansken är bra, men jag är bättre och det ska jag visa i november. Jag kommer ha 200 malmöbor som stöttar mig i arenan, det blir häftigt.

Det är ingen lätt uppgift som väntar Fornling men han har imponerat stort i sina senaste matcher. Så vem vet, kanske kan Sven imponera på Palle och därmed få fler matcher i Danmark.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.