Svenskt EM-guldregn i Paris

Fyra guld och fyra brons.

Det blev det svenska facit från thaiboxnings-EM i Paris.

Jag lyfter på höstkepsen.

Patricia Axling, Angela Mamic och Sofia Olofsson var tjejtrion som klev upp överst på pallen. Andreas Gardasevics EM-debuterade också med att ta guld.

Sofia Olofsson har alltid en stor press på sig inför de stora mästerskapen. Alla förväntar sig att hon ska ta guld och den valören blev det i Paris också. I finalen besegrades fransyskan Juliette Lacroix. Matchen levde fram till den tredje ronden, då Olofsson lade in en växel till och domaren bröt fighten.

Jonathan Broberg på Budokampsport.se skriver i sin krönika: ”Olofssons furiösa tempo är beundransvärt. Det är frågan hur man ska göra för att besegra henne. I dagens final visade hon klass i klinchen, hon var strålande i sparkarna och boxningen var utmärkt den också. Det var faktiskt länge sedan jag såg något liknande. Jag häpnade”.

Sverige vann alltså fyra guld och fyra brons i EM och slutade femma i medaljligan. Nye förbundskaptenen Joakim Karlsson har all anledning att vara nöjd med sitt första internationella mästerskap.

Jag vet hur det känns att skriva om blågula framgångar på de stora internationella mästerskapen. Jag har gjort det som utsänd reporter vid många mästerskap.

Broberg hade det jäktigt värre i Paris men när han hamrade på sin dator gjorde han det säkert med ett leende på läpparna.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.