Erik Skoglund hade haft jättechans att gå till final

Erik Skoglund var så nära de stora matcherna. Nu kan vi bara hoppas på att han blir frisk igen. Foto: Stefan Alfelt

Jürgen Brähmer tog sig till semifinal i World Boxing Super Series mot Callum Smith via en övertygande poängseger över amerikanen Rob Brant.

Det är så irriterande.

Därför att om Erik Skoglund svingat in sin höger lite oftare mot Smith hade vår stjärna haft en jättechans att gå till final för att fajtas om ungefär 84 miljoner kronor.

Brant kom som obesegrad till Schwerin men får åka tillbaka över Atlanten som utklassad. 39-årige Brähmer styrde varje rond mot den amerikanske 27-åringen. Aldrig med hotande knockoutslag, men southpawens effektiva högerjabb störde ständigt Brant som sällan träffade bra med sina kontringar.

– Hans tajming i slagen var perfekt, sa Rob Brant efter sin förlust.

– Jag visade vad jag fortfarande kan göra vid 39 års ålder, sa Brähmer.

Som nu alltså får möta Callum Smith som blev Erik Skoglunds överman i en helt jämn match i supermellanvikt. En match på Smiths hemmaplan i Liverpool där Skoglund förde mer än halva matchen med sin fina vänsterjabb, men där han tyvärr inte utnyttjade sitt övertag till att ladda iväg högerkanonerna som hade fastnat bättre på poängdomarnas näthinnor.

Jürgen Brähmer och Skoglund har varit sparringpartners en massa gånger. De är vänner och kan varandra som boxare in i minsta detalj. Därför tror jag att Erik hade vunnit en semifinal tack vare sin ungdomliga snabbhet. Han hade fått in sin vänsterjabb effektivare än Brants lite tafatta försök.

Men tyvärr är det ju bara spekulationer. Smith gick vidare och jag tror faktiskt inte att han kommer att ha några större problem att besegra Brähmer.

I en final mot George Groves eller mitt favorittips Chris Eubank Jr väntar en helt annan fajt.

2 kommentarer till “Erik Skoglund hade haft jättechans att gå till final”

  1. 28 oktober 2017 kl 09:37 #

    Skoglunds match mot Smith har fått alldeles för litet uppmärksamhet jämfört med annat. Det är en av de bästa insatserna i svensk proffsboxning. Smith är bra! Erik gjorde en fin insats även mot en sådan som Glenn Johnson i Köpenhamn. Johnson är sliten efter en lång karriär men han var ändå av god klass vid den tiden han mötte Skoglund.. Omprioritera skriverierna! Dagens artikel av Alfelt är ett gott tecken.

  2. 30 oktober 2017 kl 01:41 #

    Smith var tyvärr helt fel gubbe för Skoglund. Rent fysiskt är Smith en av de största supermellanviktarna jag sett, helt otrolig räckvidd. Det var svårt att tro att det var svensken som gått ner en viktklass.

    Eriks stall Team Sauerland har under karriären noga valt ut något kortare motståndare där svenskens fina jabb kan vinna honom matcher, men det räcker tyvärr inte mot en kille med Callums fysik.

    Tyckte ändå Erik gjorde en bra fajt, borde kanske pressat lite mer när han väl hade övertaget. Investerat i lite kroppslag när Callum var mot repen. Men men, det är lätt att vara efterklok, inte minst vid tangentbordet. 🙂

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.