Sven Fornlings tuffa utmaning: ”Går efter magkänslan”

Sven Fornling, till höger, tvekar inte om att utmana Jeppe Morell på danskens hemmaplan i Köpenhamn 25 november på Mogens Palles 60-årsjubileum som boxningspromotor. Foto: Henrik Kristensen

Den 25 november ska Sven Fornling in i lejonkulan, Fredriksberg Hallerne i Köpenhamn. Då möter han dansken Jeppe Morell (8–1). Det blev helt klart på lördagskvällen då dansken besegrade fransmannen Maurice Possiti.

Morell mötte fransmannen för ett halvår sedan, då det blev en överraskande dansk förlust. Faktiskt tillhör det inte vanligheterna att en dansk förlorar på hemmaplan.

Seger för Morell i revanschmötet med Possiti var ett krav för att dansken skulle få möta Sven Fornling (12–1) om IBF:s baltiska titel. Sven fanns på plats i Fredriksbergs Hallerne för att studera sin kommande motståndare.

– Jag går efter magkänslan och det är en magkänsla som säger att jag besegrar dansken, även om fighten går på hans hemmaplan. Jag kommer ha 200 skåningar med mig till Köpenhamn den 25 november. Så jag får ett bra stöd, säger Sven Fornling.

Morell vann matchen på poäng med siffrorna 79–73, 79–73 och 78–74.

Det är aldrig lätt att som svensk fightas i Danmark. Kanske har förutsättningarna ändrats något. Men Sven gör nog klokast i att sikta in sig på en ko-vinst.

2 kommentarer till “Sven Fornlings tuffa utmaning: ”Går efter magkänslan””

  1. 30 oktober 2017 kl 09:45 #

    Varför är det så svårt för en svensk att vinna på poäng i Danmark – eller annat land? Och tvärtom? Förklaringen är ju att det är promotorn som står för domarnas resor och uppehälle. Man biter inte gärna den hand som föder en.

  2. 1 november 2017 kl 13:54 #

    Dessutom lär domarna kunna få ”fringe benefits” av olika slag. Utomlands, i alla fall.

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.