Patricia Berghult hemma efter lägret i New York: ”Det var tufft”

Patricia Berghult och hennes pappa och tränare Jocke Berghult är hemma igen i Malmö och Höllviken efter trippen till New York där det varit full koncentration på boxningen. Berghultduon bodde hemma hos tungviktaren Otto Wallin och tränade med den gamle tränaren, Joey Gamache. Nu laddar Patricia för sin nionde proffsmatch.

Patricia lämnar den här rapporten till Mr Ringside:

”Hemma igen efter tre  veckor i USA, New York. Staden som aldrig sover och det stämmer väldigt bra. Det kvittade vilken tid på dygnet de var för det var alltid fullt med folk.
Träningen har gått bra. Det har varit tufft men det är det som behövs. Att man pushar det lilla extra, krigar sig igenom. Jag fick även bra sparring då vi åkte till Gleasons gym.

Där sparrade jag med Alicia Napoleon 7–1–0, som varit uppe i VM-match. Hon var tuff och dom trodde nog att jag inte skulle palla trycket, det var lite kommentarer innan sparringen ”är det hon du ska sparra med och så lite fniss”. Men efter första ronden blev det tyst och alla i lokalen tittade på sparringen.

Jag trivdes bra i New York det var äta, sova, träna. Precis som det ska vara på ett läger.
Väl hemma kör vi fortfarande på hårt. Åker till Örebro 6–7/11 för att sparra med Linnea Molin. Sedan kommer jag även sparra med danska Ditte Frostholm inför matchen den 25/11. Motståndet är även klart, det kommer att bli Aida Halac 7–2–0. En riktig tuffing där hennes två förluster även har varit jämna matcher.

Ser fram emot att få komma in i ringen igen och fightas. Jag hoppas även att så många som möjligt åker och kollar på galan. Det kommer att bli en bra show”.

Patricia har utvecklats fint under sin proffsresa. Hon har blivit starkare, snabbare och fått ett ännu bättre självförtroende i ringen.

Hon har, precis som Jocke, ett stort tålamod. Själv tror jag att Patricia är mogen för en titelmatch om ett år. Då bör Patricia ha ytterligare tre-fyra fighter i kroppen.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.