Patricia Berghult vann trots skada

Patricia Berghult., 23, tog sin nionde seger som proffs när hon i Örebro besegrade polskan Sylwa Maksym men det var en seger som gjorde ont.

– Jag trampade snett i den sjätte och sista ronden och trodde inte jag skulle kunna stå tiden ut. Jag känner en grym smärta, säger Patricia Berghult till Kvällsposten.

Patricia Berghult dominerade matchen. I fjärde ronden fick hon in en kort höger som skickade polskan till golvet.

– Jag trodde inte hon skulle resa sig, men hon var seg, säger Patricia.

I den sjätte ronden trampade Berghult snett med höger fot, hon vacklade till och tittade bort mot sin tränare, pappa Jocke Berghult.

– Jag förstod att det var något som var fel. Hon kunde ju inte stödja på foten. Jag skrek till henne ”bit ihop” och det gjorde hon. Patricia är av hårt virke. Det vill mycket till för att hon ska ge upp. Tur att det inte hände i någon av de första ronderna, då vet man inte hur det hade kunnat sluta, säger pappan till Kvällsposten.

– Maksym såg att jag hade blivit skadad och sen gick hon in för att stampa mig på foten. Men jag lyckades glida undan henne och stå tiden ut. Nu gör det bara så förbannat ont. Hoppas att inget är brutet, säger Patricia Berghult.

Som har höga mål.

– Jag går all in på det här. Målet är utstakat, jag ska få en stor titelfight. Kanske blir det aktuellt nästa år. Men samtidigt är jag och pappa noga med att det ska vara en klok matchning. Jag är ju bara 23 år.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.