Gäddan högg till i sin comeback

En kort effektiv höger uppercut satte stopp för Adrian ”Gäddan” Granats motståndare. Foto: Stefan Alfelt

Malmötungviktaren Adrian ”Granat” kan fira jul med gott samvete. I fredags tog han sin 15:e proffsseger i Hamburg då han knockade Irakli Gvenetradze från Georgien i den fjärde ronden. Gäddan fick in en perfekt höger uppercut och hans motståndare drattade i canvasen. Gvenetradze kom upp men då kastade hans sekonder klokt nog in handduken. 

– Högern bara kom, klockrent – precis som den ska göra, sa Gäddan med ett leende.

Men Adrian gjorde annars ingen bra öppning på matchen. Han såg överdrivet försiktigt ut.

Armand Krajnc, Gäddans coach, höll med:

– Gäddan var för passiv i de första ronderna och inför den tredje ronden sa jag till honom på allvar: ”vakna, släpp loss”. Och i den fjärde ronden fick han in vapnet som vi tränat på, höger uppercut. Han vann och det var det viktigaste. Men det återstår mer att jobba med.

Nye tränaren Armand Krajnc var nöjd med Gäddans avslutning på matchen men hade en del synpunkter på sin adepts boxning. Foto: Stefan Alfelt

Det viktigaste för Gäddan var att han åter kunde sträcka näven i luften efteråt.

I mars, på hemmaplan i Malmö, åkte Granat på sitt livs chock då han knockoutförlorade mot Alexander Dimitrenko och man kan tänka sig att det  fanns en del hjärnspöken kvar hos Gäddan inför den här matchen.

Gäddans fredagsmotståndare i Hamburg kom till den här matchen med nio vinster och fem förluster.

– Alla tungviktare kan slå hårt och därför var jag extra vaksam från start. Han var en avig motståndare, svårboxad, sa Gäddan.

Lite ringrost efter ett långt uppehåll är naturligt och Gäddan vill gärna ha en match till innan han ska möta Otto Wallin. Foto: Stefan Alfelt

Han kom ifrån sin comeback med den så kallade hedern i behåll. Nu gäller det för Gäddan att han kliver upp på en högre nivå, något som vill till om han ska kunna matcha de bästa.

Nästa gång som Malmöboxaren går en match blir sannolikt mot sin svenske rival Otto Wallin (18–0). Det blir Wallins tyska stall Sauerland som får äran att arrangera fighten om EU-titeln. Det blev klart i onsdags. Något datum och plats för galan finns ännu inte men det är inte otänkbart att Otto Wallin får boxas på hemmaplan i Sundsvall.

Gäddan ser gärna att han får en match före ett möte med Wallin och jag håller med. Helst hade jag rekommenderat Gäddan att gå två matcher innan han ställs mot Otto Wallin.

En vinnare igen. Det var trots allt det viktigaste för Adrian Granat. Foto: Stefan Alfelt

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.