Sven Fornling vann på TKO men levde farligt

Sven Fornling jublar efter sin snabba seger över Jeppe Morell. Foto: Kent Hansson

Malmöpågen Sven Fornling vann titelfighten sent på fredagskvällen i Köpenhamn mot Jeppe Morell och det var i mitt tycke en väntad seger.

Men matchen blev inte helt odramatisk.

Efter den tredje ronden gav Morell upp på grund av en skada vid höger öga och domslutet blev TKO till svensken.

Morell skyllde efteråt skadan  på att han hade blivit skallad av Sven Fornling. När dansken  gav upp var det kanske med förhoppningar att matchen skulle få ett non contest-domslut. Så hade det blivit om läkaren hade stoppat fighten. Men eftersom ingen i den danska hörnan verkade vara insatt i regelverket blev det alltså TKO till Sven Fornling. Jag kan tänka mig att promotorn Mogens Palle hade ett och annat ord att säga till Team Morell.

Matchen var relativt jämn i de två första ronderna.

I den tredje ronden hade  Fornling ett litet övertag. Min känsla var att Fornling var på väg att få ett bra grepp om matchen. Kanske infann sig även den känslan hos Morell, något som gjorde att han själv gav upp.

Sven Fornling får in en bra höger på Jeppe Morell. ”Han fick mycket stryk”, sa Fornling efter matchen. Foto: Stefan Alfelt

En av de tre poängdomarna hade Morell som vinnare i alla tre ronderna. Inte överraskande var det den danske poängdomaren. Fornling var naturligtivs lättad och glad efter att ha försvarat sin IBF-titel i lätt tungvikt (baltiska versionen).

Nu blickar Fornling och hans tyska stall ECB fram mot nya utmaningar. Fornling vill möta de bästa i världen. Det är aldrig fel i att ha en tuff målsättning. Men det blåser hårt på den lätta tungviktstoppen. Jag tycker att Sven bör ha ytterligare ett par hårda fighter i kroppen innan han ger sig in i en stor titelfight.

Sven visade under de här nio minuterna i Frederiksbergshallerne stort hjärta i sin boxning. Han bjöd på slagvillig och teknisk boxning.

Det är alltid spännande och underhållande att se Fornling i aktion och jag tror det kan bli ett trevligt år för honom.

PS: Per-Åke Persson på Knockout.dk tycker att det ska lämnas in en officiell protest till IBF. Varför kan man ju undra?

Även om matchen bröts tvekar Fornling inte om vem som var den bäste boxaren i det dansk-svenska mötet. ”Jag kunde gått hundra ronder mot honom”, säger Sven. Foto: Stefan Alfelt

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.