Badou Jack möter en slagmaskin – se Supermans knockar här

Badou Jack ska alltså möta Adonis ”Superman” Stevenson om WBC:s eftertraktade VM-titel i lätt tungvikt.

En tuff match för Badou, som ändå blir min favorit när de går upp i ringen i mars.

Stevenson är en hard hitter. Han har slagit 24 knockouter i de 29 matcher som han har vunnit. Du kan se alla utom den senaste mot Andrzej Fonfara från förra året här nedanför.

Superman är en slagmaskin i ringen och då inte bara med sin långa raka vänster. Även en kort höger tar effektivt emellanåt, så southpaw den från Haiti inflyttade kanadicken är.

Många av hans motståndare, framförallt de inledande, gör dock inget större motstånd i de här klippen. Vi får mest se rädda fajters som försöker komma undan slagserierna och det är där Stevenson kan få det betydligt tuffare när han ställs mot en motståndare av Badou Jacks klass. Badou har utvecklats från match till match och tillhör nu den absoluta världstoppen. Många experter skriver att det nu blir första gången på väldigt länge – eller kanske någonsin – som den 40-årige Stevenson får möta riktigt motstånd.

Jag tror att Jack är den klart bättre boxaren av de två och han vet hur han ska hålla sig ifrån de riktigt farliga slagen.

Stevenson har en förlust i proffskarriären. Också den på KO, men den kom tidigt och kan väl anses vara sånt som alltid kan hända när tunga boxare går upp mot varandra. Även om Darnell Boone redan hade 15 förluster till sina tidigare 16 segrar när de två möttes.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.