Klart med ny VM-match för Badou Jack

Snart ska Badou Jack ha ett nytt WBC-bälte att spegla sig i. Foto: Stefan Alfelt

Så var det klart. Badou Jack möter Adonis Stevenson om den Haitifödde kanadickens WBC-bälte i lätt tungvikt 19 maj, förmodligen i ”Supermans” hemstad Quebec, Kanada.
En tuff men absolut möjlig match för Badou att ta ännu en stor VM-titel i.

The Ring skriver så här om fajten:

”Other than Tony Bellew and Andrzej Fonfara, who were solid, if unspectacular opponents, Stevenson (29-1, 24 knockouts) has feasted on journeymen and past-their-prime fighters. Not the case with Jack, who was impressive in his 175-pound debut in August with a five-round shellacking of Nathan Cleverly.”

Boxingscene.com skriver:

”WBC Light Heavyweight World Champion Adonis Stevenson (29-1, 24 KOs) has scored knockouts in six of his eight title defenses and will face perhaps his toughest challenge when he battles two-division champion Badou Jack (22-1-2, 13 KOs). Jack captured a 175-pound world title in his light heavyweight debut in August and relinquished the belt in order to immediately make this matchup of top-five ranked light heavyweights.”

Ingen tvekan om att Badou Jack skapat välförtjänt respekt för sitt kunnande i ringen.

Det här blir hur spännande som helst.

14 kommentarer till “Klart med ny VM-match för Badou Jack”

 1. 25 januari 2018 kl 08:02 #

  Skulle gärna vilja ha Sintrings kommentar här.

  ”Not the case with Jack, who was impressive in his 175-pound debut in August with a five-round shellacking of Nathan Cleverly.”

  Erkänn nu Sintring att du hade fel.

  Fight on.

 2. 25 januari 2018 kl 21:43 #

  Bollen hos dig Sintring?

 3. 26 januari 2018 kl 23:27 #

  Bye bye Jack.
  Slagstyrka är det sista som lämnar..se Big George emot Moorer.
  Adonis knockar Jack inom fem ronder.

 4. 28 januari 2018 kl 01:48 #

  Flodgren. Här får du min kommentar. Av Badou Jacks senaste motståndare hade Bute tagit emot mycket stryk mot Carl Froch. George Groves hade knockats på ett brutalt sätt mot DeGale. Nathan Cleverly var rejält i utförsbacken. Även jag kan citera: ”..long appearing in a steady decline…”(Boxing News 31 augusti 2017). Har du sett ovanstående matcher på Internet? Utan att reflektera? Come on! Callum Smith var på stark uppgång när han ställdes mot Skoglund. Skillnad det, att möta en sådan man. Som dessutom i drygt ett år varit Jacks förste, obligatoriske utmanare. Enligt reglerna skulle mästaren (Jack) ha mött honom inom ett år. Det gjorde han inte. Varför? Flodberg, detta har jag skrivit tidigare. I vad är det jag tagit fel? Vidare. I SVT:s Idrottsgalan sa Göran Zachrisson att det är ovanligt att en boxare är mästare i två eller flera klasser. Det var så en gång, på den tid GZ ev. följde boxningen. Men nu är klasserna dubbelt så många som på den tiden. Viktskillnaderna dem emellan är därmed mindre. Tommy Åström trodde tydligen att det är ovanligt att en boxare, som går upp en viktklass, vinner i sin första match där, mot mästaren. Så är det inte heller. Badou är givetvis bra. Han började sent, har därmed inte trubbats av. HUR bra han är återstår att se. Hansson, titta ner vid dina fötter. Där ligger en boll. Agera!

 5. 30 januari 2018 kl 11:21 #

  Jack rensade ju i princip ut supermellanvikten, med undantag för Smith kanske – men som i ärlighetens namn inte var ett speciellt stort namn just då. Tycker det känns långsökt av dig (Åke) att försöka snacka ned en sådan bedrift.

  Att i fem fajter efter varandra möta Direll, Groves, Bute, DeGale och sedan Cleverly och vara den bästa boxaren i samtliga (DeGale fick sin oavgjorda liite till skänks) är en oerhörd prestation. Ljusår bättre än någonting som exempelvis Lillen Eklund, Scott eller Kranjc presterat.

  Den enda svenska boxningsprestation den går att jämföra med är Ingos, men den debatten vågar jag inte ge mig in i. 🙂

 6. 30 januari 2018 kl 12:01 #

  Ingemar slog ut Eddie Machen i första ronden 1958. Machen hade gått 25 matcher och var obesegrad. Han var rankad som förste utmanare. Året därefter slog Ingemar ut världsmästaren, Floyd Patterson. På den tiden fanns det bara en världsmästare i varje viktklass. Pattersons enda förlust dittills kom i en bökig tillställning mot Joey Maxim. Han förlorade på poäng. Summa: såväl Machen som Patterson var tungviktens två bästa. Två fräscha boxare, som inte tagit stryk. Det kan inte sägas om Bute och Groves. Cleverly var sliten, på stark nedgång. Han har mycket riktigt lagt av nu.

  • 31 januari 2018 kl 10:47 #

   Att det är krångligt att ena bälten i en division numera är ju inte Badous fel. 😉
   DeGale var rankad #1 i division och Jack #2 när det möttes. Både Groves och Direll var – om jag inte minns fel – topp 10 i viktklassen när Djurgårdens stolthet sopade banan med dom. Bute var förvisso lite over the hill, men säkerligen en topp 20-boxare ändå, liksom Cleverly.

   • 31 januari 2018 kl 11:14 #

    Matchen DeGale vs Badou Jack slutade oavgjord. Det gjorde inte Ingemars första match mot Patterson.

    • 31 januari 2018 kl 20:46 #

     Små marginaler, men absolut. Det gör stor skillnad i en boxares facit. Jag håller inte Jacks bedrifter högre än Johanssons, men om det är någon annan svensk boxare Badou ska jämföras med så är det Ingo.

 7. 31 januari 2018 kl 17:37 #

  Bäste Kent Hansson, Den här sajten drog igång med pukor och trumpeter en gång i tiden. Du är en av de två ansvariga. Den andre, Stefan Alfelt, skulle det inte falla in att nedlåta sig till att debattera med mig, ”en patetisk fjant”. Då vilar ju ansvaret desto tyngre på dig. Jag skickade tillbaka bollen du sände mig på volley. Ännu har du inte gjort något med den passningen. Svarar inte du heller på läsarinlägg? Konstigt ställe i så fall, det här mrringside. Mr Offside?

 8. 31 januari 2018 kl 22:28 #

  Alexander, jag håller förstås med dig i din sista mening.

 9. 31 januari 2018 kl 23:21 #

  Åke,

  Jag är en känd kritiker av dina boxningsåsikter men det är svårt att argumentera mot dig när det gäller Ingos storhet.

  Låt mig dock försöka. Du glömmer en viktig faktor.

  Konkurrensen.

  När Ingo var verksam fanns 2 miljarder människor på jorden och uppskattningsvis ca 2000 boxare på planeten jorden i Ingos viktklass.

  När nu Jack ligger på topp finns 7 miljarder människor och ca 20000 boxare i hans viktklass. Tänk på det; Kina, Mexiko, Ryssland…

  Av denna anledning får Ingo inte nämnas i samma sammanhang som Badou Jack!!!

 10. 1 februari 2018 kl 10:13 #

  Stämmer. Allra hårdast är det nog i lättvikten (har inte kollat). Inte i ”samma sammanhang”? Det är väl ändå att hårdra vad jag skrivit? Se ovan, för övrigt. En sak till. Vad ska vi dra för slutsatser om kvinnlig boxning om vi för samma resonemang där? Om antalet aktiva utövare i världen?

 11. 2 februari 2018 kl 23:16 #

  Tack för erkännandet Sintring. Jack är rent sportsligt på en annan nivå än Ingo, det visste vi redan.

  Angående den kvinnliga boxningen så kan vi såvitt jag ser bara fortsätta att uppmuntra så att sporten växer. 40-60 boxare i världen per viktklass gör inte det sportsliga värdet överdrivet högt men som alltid krävs en nyanserad bedömning. Brekkhus med 32 matcher obesegrad varav några duktiga motståndare förtjänar stor respekt. Rankad nr 1 av 40 på boxrec och bäst P4P.

  Låt oss höja båda. Sen är det ganska mycket fake media med Sverige här. Yigit och Skoglund ganska okända trots att de varit/topp 20 i hänsynslös konkurrrens. Fornling, Granat och Wallin högt rankade i hänsynslös konkurrens. Finns många andra duktiga.

  Fight on

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.