Klara Svensson kan glömma den här VM-fighten

Klara Svensson utmanade Cecilia Brækhus på allvar och vågade ta plats mot superstjärnan men förlorade klart. Nu vill Klara få en andra chans. Foto: Stefan Alfelt

Det är ett år sen Klara Svensson senast fightades och vi började tro att den före detta Höllvikenboxaren hade lagt handskarna på hyllan. Men nu börjar det hända saker. Svensson deklarerar genom sitt stall Sauerland att hon är redo för en comeback.

Klara Svensson har inte gått någon match sedan poängförlusten mot Cecilia Brækhus i februari 2017  i Oslo.
Den 30-åriga svenskan väljer också en ny väg sin träning. I ett pressmeddelande från Sauerland berättar Klara Svensson att hon kommer börja träna med de tyska tränarna Ulli Wegner och George Bramowski.
– Jag känner mig riktigt fräsch nu. Fysiskt och mentalt har jag vilat upp mig och jag är redo att komma tillbaka. Jag ser fram emot en nystart med duktiga, erfarna människor runt omkring mig. Jag är uppvuxen i den tyska boxningsskolan så jag är van vid stilen. Den är väldigt effektiv med en hel del struktur och jag känner att det passar mig bra, säger Klara Svensson.

Det stämmer att Wegner och Branowski är ett duktig tränarpar. Men Svensson har tidigare haft duktiga tränare i Christer Ekberg och Joey Gamache.

Klara Svensson säger att hon vill ha  en returmatch mot Cecilia Brækhus, världsmästaren i WBC, WBA, WBO och IBF i weltervikt.

Det är aldrig fel att ha en hög målsättning.

Men matchen mot Brækhus lär inte bli av. Den norska superstjärnan vann det första mötet solklart. Nu siktar Brækhus in sig på en storfight i Las Vegas. En fight som i så fall skulle kunna ge Brækhus ett tvåsiffrigt miljongage.

Klara Svensson tror att hon skulle ha bättre chans om det blir en ny match.

– George och Ulli tränade Cecilia från att hon var amatör och lärde henne allt hon kan. Hon försöker byta till en mer amerikansk stil nu, men hon var definitivt snabbare och mer effektiv med tyskarna. Med dem i min ringhörna vet jag att jag kan besegra henne, men just nu så jobbar jag hårt på att komma tillbaka i form och planerar att vara tillbaka i ringen i mars, säger Klara Svensson, som har förlorat sin två VM-matcher.

3 kommentarer till “Klara Svensson kan glömma den här VM-fighten”

 1. 6 februari 2018 kl 15:33 #

  Jag trodde Braekhus tjänade mer än tvåsiffriga gager.

  • 6 februari 2018 kl 19:14 #

   Haha. Ja, 99 spänn är ju inte så mycket att riskera sin hälsa för. Korrigerat till tvåsiffriga miljongage som det handlar om.

 2. 7 februari 2018 kl 08:43 #

  Det är just den här utvecklingen jag siade om i en annan tråd här på sajten. Braekhus hade svårt att klara vikten mot Svensson. Inför en stormatch i USA måste hon kunna visa ett obesegrat facit. Annars blir ingen stormatch – mot MMA-boxare? – av.Därför iscensattes en fejkad invägning inför matchen mot Klara förra året. Här vore en undersökande journalistik önskvärd. Kanske jag har fel. Men visa då gärna det!

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.