Tänk om …

Invägning inför supermellanviktsmatchen i WBSS i Liverpool i september förra året. Erik Skoglund är förväntansfull inför sin största match någonsin, mot Callum Smith. Så nära det mål i livet han nu är så långt ifrån. Foto: Stefan Alfelt

Man ska egentligen inte tänka så, men det är svårt att låta bli.

Tänk om …

Erik Skoglund var så nära i World Boxing Super Seriesmatchen mot Callum Smith att många hade honom som vinnaren i Echo Arena i Liverpool. Men Smith vann och just hemkommen från Kanarieöarna i lördags kväll slog jag på tv:n och fick in Smiths semifinal mot reserven Nieky Holzken som hoppat in i stället för skadade Jürgen Brähmer. En ensidig match som Smith dominerade fullständigt.

Så tänk om …

Tänk att Erik fått segern i Liverpool och sen inte drabbats av den hemska hjärnblödning som förändrat hans liv totalt. Jag är säker på att inte heller Skoglund hade haft några problem med den holländske reserven och då hade det blivit final mot George Groves med chans till drygt 80 miljoner kronor. Hälften vore garanterat bara av finalplatsen.

När vi pratades vid före turneringen sa Skoglund att han gärna hade mött Groves direkt i turneringen eftersom Erik var övertygad om att han skulle kunna besegra den engelske stjärnan.

En kommentar till “Tänk om …”

  1. 26 februari 2018 kl 20:12 #

    Erik Skoglund har gått under radarn för de flesta idrottsintresserade. Han var mycket bra. Nämndes han över huvud taget på Idrottsgalan i TV? Och hur går det nu? Det var länge sedan jag läste något om det. Samma med Frida Wallberg. Hur går det för henne?

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.