Alicia, snart 51, jagar WBC:s världsmästarbälte

Alicia "Slick" Ashley med VM-bältet hon vill ha tillbaka. Foto: Alicia Ashley privat

Mikaela Laurén är 42 år.

Maria Lindberg snart 41.

Juniorer.

Lördag kväll jagar Alicia Ashley, 50 år och sju månader, vidare mot en ny VM-titel med en tuff match i Struer, Danmark.

Jamaicafödde Ashley hamnade 2016 i Guinness rekordbok som världens äldsta kvinnliga världsmästare i proffsboxning för att hon året innan tagit hem WBC:s superbantamviktbälte. En titel hon förlorade på delat domslut till Fatuma Zarika i sitt första försvar.

Alicia hoppas få en returmatch om titeln och lyckas hon ta tillbaka den blir hon definitivt erkänd som den äldste världsmästaren även om männen räknas in.

– Jag är redan den äldste mästaren eftersom jag var två månader äldre än Bernard Hopkins när jag blev mästare men folk vill bara fokusera på mig som damboxare, hävdar Ashley.

Ett hinder på vägen mot en ny VM-match är 24-åriga danska stjärnskottet Dina Thorslund som blir motståndare i Struer Arena. Dina har 10–0–0. Sex av matcherna har vunnits på KO, vilket är en väldigt hög procent i damboxning.

– Jag är kanske underdog men jag har en hel del som jag kan överraska med. Jag har varit i den här situationen många gånger och ändå slutat som segrare, säger Alicia Ashley inför fighten.

Hon tänker inte sluta än på ett bra tag men har förberett sig för ett liv utan matcher i snart tio år.

– Man blir inte rik som damboxare. Jag är tränare på Gleason´s gym i Brooklyn, New York. Det är mitt huvudsakliga arbete som jag ska fortsätta med efter karriären.

Alicia Ashley har matchraden 24–11–1, 4 KO.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.