Boxningsprofilen Jörgen Hansen är död

En av dansk proffsboxnings största profiler, Jörgen Hansen, är död.

Gamle Hansen gick inte mindre än 92 proffsmatcher. Jag var med på hans avskedsmatch i december 1982. Hansen besegrade då Perico Fernandez. Det var i hans 92:a proffsmatch. På natten bjöd promotorn Mogens Palle på stor middag på hotell Randers. Minns att det var 92 ljus i den stora tårtan.

Hansen blev som bäst europamästare men det var hans fighting spirit som gick hem hos den danska boxningspubliken. Hansen mötte landsmannen Hans-Henrik Palm vid två tillfällen. Hansen vann båda EM-matcherna.

Jörgen Hansens proffskarriär sträckte sig mellan 1969 till 1982. Han hade matchlistan 78–14–0.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.