Conor McGregors vansinne är inte oväntad

Conor McGregor var störst i UFC.

Nu jagas han av New Yorkpolisen för vad Dana White kallar den största skandalen någonsin i UFC.

Jag är inte förvånad.

Jag tyckte det var rätt kul när Conor McGregor sent i den heta Las Vegasnatten mötte oss i mediauppbådet efter superfighten mot Floyd Mayweather Jr med en öppnad flaska irländsk whiskey i ena handen och ett halvdrucket glas i den andra.

Han var rolig, lika underhållande som han kan vara i oktagonen, men det är klart att varningsklockorna ringde för fullt.

En våldsbenägen gamäng med ett sanslöst uppblåst ego var från och med den stunden svinrik för resten av sitt liv och i sina egna ögon därmed osårbar.

UFC-presidenten Dana White fattade snabbt misstankar om att det skulle vara färdigfajtat för McGregor i buren. Varför skulle han ställa upp och ta emot slag och sparkar när han satt med motsvarande omkring en miljard svenska kronor på banken?

Ja, varför?

McGregor kommer från enkla förhållanden. Med rikedomen han tidigare hade skapat i UFC och kryddan 100 miljoner dollar från boxningsmatchen mot en av tidernas bästa boxare har en värld han knappt ens kunnat drömma om öppnat sig och blivit hans nya vardag.

Men Conor är en intensiv kille. Att bara ligga i medelhavets sol på en yacht och sippa färgade drinkar tror jag ganska snabbt blev ett alldeles för långt kliv bort från hans egentliga liv. Han blev rastlös. Även om han inte själv kanske längre vill fajtas i oktagonen med regler och domare som styr tror jag att han har ett behov av att få utlopp för sitt våldsamma inre.

Attacken mot fajterbussen i New York är sanslös på alla sätt och vis men inte förvånande. Conor McGregors personlighet är att ta till våld för att få den rätt han anser sig vara värd. Kombinerat med whiskey och eventuellt betydligt tyngre droger än så kan det väldigt snabbt gå oerhört snett när man ser sig som osårbar och stående över de regler som alla andra vanliga dödliga är skyldiga att följa.

Tyvärr tror jag att det kan sluta väldigt illa för den underhållande och på många vis sympatiske irländaren trots att han egentligen har fått allt han behöver i livet.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.