Oviss framtid för Gäddan efter förlusten i Sundsvall

Otto Wallin vann prestigematchen mot Adrian "Gäddan" Granat ganska klart men det behöver inte vara slutet på Gäddans karriär anser Kent Hansson. Foto: Nils Jakobsson, Bildbyrån

Det är alltid spännande att se de stora tungviktselefanterna dansa in i ringen. Otto Wallin verus Adrian ”Gäddan” Granat var på förhand en 50–50-fight.

Med ett litet plus för Otto. Det var så jag svarade alla som ville ha förhandstips om matchen.

Huvudmatchen i Sundsvallsgalan i lördags blev en sevärd historia. Wallin vann tio av de tolv ronderna. Matchen levde dock alla tolv ronder.

Gäddan var besviken efteråt när jag talade med honom och det kan jag förstå. Vinnaren tar verkligen allt i såna här prestigematcher.

Otto tog sin 20:e seger. Han var den klart bättre boxaren i detta prestigemöte.

Troligen går Sundsvallspågen nu in på IBF:s världslisa över de tio bästa boxarna. Det öppnar stora möjligheter för en stor fight i höst.

Tyson Fury förklarade inför matchen att han var intresserad av möta vinnaren av matchen i Sundsvall. Britten är som bekant på väg att göra comeback och i jakten på en VM-match behöver han lämpliga ”offer”.

Otto Wallin mot Tyson Fury hade varit en intressant match. Men Wallin bör nog vänta ett tag innan han tar sig an Fury. Britten kan säkert komma tillbaka i gammalt gott slag och då är han livsfarlig.

Otto sitter i en bra sits. Hans stall Sauerland tror fortfarande på sin svenske tungviktare.

För Gäddan ser det däremot bistert ut.

Han noterade sin andra proffsförlust. Vilket innebär ett streck i räkningen. Frågan är vilket tålamod ECB-stallet har med sin svenske tungviktare?

Gäddan visade i lördags upp en fin rörlighet och viljan gick det heller inte att klaga på men faktum kvarstår att han aldrig på allvar skakade Otto Wallin.

Jag ser ingen anledning för Gäddan att lägga handskarna på hyllan. Men han måste steppa upp lite om han ska närma sig Europaeliten.

En kommentar till “Oviss framtid för Gäddan efter förlusten i Sundsvall”

  1. 26 april 2018 kl 16:47 #

    Läs gärna debatten till höger, ”Så snabbt kan Gäddan få en VM-match”, som repetition.

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.