Tuff titelfight för Badou Jack

Tidigt söndag morgon, svensk tid, går Badou Jack sin största match i karriären.

Han möter WBC-världsmästaren i lätt tungvikt, kanadensaren Adonis Stevenson, i Toronto.  Det är en fight som verkligen kittlar. Stevenson vann bältet för första gången 2013 och har försvarat det inte mindre än åtta gånger. Jack blev i augusti historisk att som förste svensk bli världsmästare i två viktklasser. Han vann WBA-bältet i lätt tungvikt efter ett par år som WBC-mästare i supermellanvikt.

Stevenson får gälla som favorit i Air Canada Center i Toronto. Han har bra nyp i sina nävar. Framför allt i början på matcherna. Men jag tror absolut att svensken har en rejäl chans att gå segrande ur den här fighten.

 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.