Stark VM-fight av Badou Jack men det räckte inte hela vägen

Badou Jack var inställd på att lämna Toronto som ny världsmästare i lätt tungtvikt för WBC. Så blev det inte. 114–114, 115–113 till Badou Jack och 114–114 slutade VM-fighten mot Adonis Stevenson, 40.  Oavgjort från två domare betyder att det blir ett majoritetsbeslut för att ingen vinnare ska koras. Trots att Badou Jack alltså lämnade ringen med flest poäng av de två boxarna.

Det kan synas märkligt. Men så är reglerna.

Badou Jack började matchen försiktigt. Mästaren var den som gick framåt utan att för den skulle leverera särskilt många slag. Det var först i mitten av matchen som utmanaren från Sverige började bestämma takten och fick då in flera  fina träffar på kanadensaren.

Jag hade oavgjort i mitt protokoll med ett litet plus för Jack. Kollegan Stefan Alfelt hade Jack som vinnare. Efter fighten var Badou segerviss och hoppade upp på ringrepen. I Stevensons lägger var det däremot bekymrade miner fram till domslutet.

Nu får vår svenske världsstjärna slicka såren och blicka framåt.

Kanske mot en returmatch mot Stevenson. Förhoppningsvis då i Sverige. Badou Jack är verkligen värd att få gå en stor match på hemmaplan.

Badou Jack har gjort en fantastisk proffsresa och den 34-årige stockholmaren bör ha många goda år framför sig.

 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.