Stort grattis till dessa guldtjejer

VM i thaiboxning i Mexiko blev inte helt oväntat en stor framgång för Sverige. När den blågula truppen återvände från detta världsmästerskap var det med två världsmästare. Mr Ringside utbrister ett stort GRATTIS till Sofia Olofsson och Josefie Lindgren Knutsson.

Sofia Olofsson är van vid att stiga upp på den översta medaljpallen. Hon har vunnit både EM, VM och World Games tidigare. Svenskan var en klar favorit när hon klev in i turneringen i Cancún. I finalmatchen besegrade hon Yadrung Theiran från Thailand.

Jag blev inte det minsta överraskad att Josefine Lindgren Knutsson tog sitt första guld på ett stort internationellt mästerskap. Stockholmstjejen är en grym fighter. I VM-finalen vann Josefine Lindgren Knutsson vann mot Bui Yen Ly.

I sitt första världsmästerskap tog 22-åringen från Stockholm VM-brons, den här gången blev det ett VM-guld. I finalen besegrade hon vietnamesiskan Bui Yen Ly.

Erica Björnestrand har sedan tidigare både VM- och EM-silver och den här gången blev det ännu ett silver för svenskan. I VM-finalen mötte Erica ryska Svetlana Vinnikova, en motståndare hon inte lyckats vinna mot än. Stort grattis även till Erica och Angela Mamic.

Här är det totalt svenska medaljskörden på VM.

Sofia Olofsson, guld.
Josefine Lindgren Knutsson, guld.
Constantino Nanga, silver.
Erica Björnestrand, silver.
Angela Mamic, silver.
Filiph Waldt, brons.
Mathias Jonsson, brons.
Patricia Axling, brons.

 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.