Maria Lindberg VM-boxas inför minst 30 000 åskådare i kväll

Maria Lindberg är segersäker inför WBC-titelmatchen mot Ewa Piatkowska. Foto: Stefan Alfelt

Maria Lindberg stirrar ut WBC-mästaren Ewa Piatkowska. I natt ska Maria i Warszawa vinna sin största titel någonsin. Foto: Stefan Alfelt

Vid en åldern av 41 år går Maria Lindberg i kväll karriärens största match. Malmötjejen möter polskan Ewa Piatkowska. Matchen gäller WBC-titeln i superweltervikt.

Jag unnar av hela mitt hjärta Maria Lindberg all framgång. Hon har kämpat i motvind under hela sin karriär. Hon har stött på motstånd från Svenska Prokommissionen, vilket innebär att han inte får boxas i Sverige. Maria har genom åren även blivit verbalt attackerad av en skribent på en boxningssajt.

I ett par år har Lindberg haft Tyskland som bas. Där är hon tränare för ett boxningsgym. Men trägen vinner. Maria Lindberg är av hårt virke, såväl i som utanför ringen.

Hon har gått två stora VM-fighter, mot Christina Hammer, en av världens absolut bästa damboxare. Hon förlorade båda matcherna på poäng. Lindberg har även vunnit ett par mindre VM-bälten.

I  kväll har hon som jag ser det en jättechans att bli världsmästare för WBC, det mesta respekterade boxningsförbundet.

Matchen går i Polen och det borde gynna Piatkowska. Men Lindberg har kapacitet att slå ut sina motståndare och då är hon inte beroende av hur domarna resonerar.

Maria Lindberg beräknas börja sin match vid midnatt. Matchen går på fotbollsarenan Stadion Narodowy. 30 000 biljetter är sålda. Arrangörerna räknar med en publiksiffra på runt 35 000. Det är bara Ingemar Johansson av svenskar som har boxats inför större publik i någorlunda modern tid.

1958 slog Ingo ut Eddie Machen på Nya Ullevi inför över 50 000 åskådare.

Kör så det ryker Maria!

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.