Förlust för Maria Lindberg efter en stentuff fight

Stentufft, jämnt och en ny förlorad VM-titelmatch för Maria Linberg. WBC-mästaren Polskan Ewa Piatkowska behöll sin VM-titel med minsta möjliga marginal på sin hemmaplan.

– Klart att jag är jättebesviken. Det var min stora chans som jag ville ta när den kom. Jag gör en bra match men jag gör också fel. När jag träffar är jag dålig på att följa upp, säger Maria till Aftonbladets Stefan Alfelt.

– Det var jämnt och kunde gått tvärtom. Hon var skakad flera gånger, men jag följer inte upp. Annars hade jag kunnat få ner henne. Fy fan så jobbiga matcherna är. Det är så vidrigt att känna att man inte orkar.
En domare hade oavgjort 95–95 medan de andra två hade 96–94 till polskan.
– Kan inte säga att det är feldomslut heller för det är ju där och vippar. En domare hade ju oavgjort. Sen tycker jag att de flesta hårda träffarna i matchen hade jag, säger Maria till Stefan Alfelt.

Maria  Lindberg får nu fundera hur hon ska ha det framöver. Men jag har ändå en känsla av att hon vill fortsätta att fightas. Boxning är the way of life för Maria Lindberg.

 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.