Mikaela Destiny Laurén – en fantastisk karriär som nu tar slut

Mikaela Laurén gjorde en klart godkänd match mot världsmästaren Christina Hammer men förlorade på poäng. En match där båda ville slå ut den andre. Foto: Stefan Alfelt

Jag skrev att hon skulle vara glad för att domaren bröt matchen. Annars hade hon riskerat hjärnskador.

– Det här är inte slutet, sa Mikaela Laurén.

Den grymma förlusten för åtta år sen blev som hon trodde början på en fantastisk karriär. Som nu tar slut i Göteborg.

Mikaela Destiny Laurén (jag visste inte att hon faktiskt heter Destiny innan vi efter många års vänskap satt för en intervju i Stockholm) går sin sista match mot Eva Bajic på Lindholmen Event i Göteborg lördag kväll.

Då tar en lika märklig som framgångsrik boxningsresa slut.

När hon mötte Cecilia Brækhus första gången i Rostock 2010 hade Mikaela bara boxats i tre år. Hon var en före detta simmare med 16 individuella SM-guld och tre svenska rekord och hon vevade fortfarande som en fjärilsimmerska i ringen, som hennes tränare Leffe Carlsson sa.

”Mikaela Laurén var chanslös mot norska världsmästarinnan Cecilia Brækhus. Förlust på knockout i sjunde ronden”, konstaterade jag samtidigt som jag pekade på att det var alldeles för tidigt för en nybörjare att ta en match mot världens bästa alla kategorier.

Men jag skrev också:

”Men boxning är drömmarnas rike på många vis. Även om det på förhand bara fanns ett logiskt tips – att Brækhus skulle vinna klart – existerade också som alltid ett litet hopp. Rockydrömmen lever för alla proffsboxare. Att vinna den omöjliga segern.”

Upptakten till det enorma intresset för matchen mot Klara Svensson. Mikaela Laurén tog rollen som bad girl och hällde vatten på sin motståndare och Klara Svenssons kompis Ivana Habazin på invägning, vilket retade upp Klara. Foto: Stefan Alfelt

Mikaela har vunnit många omöjliga segrar. Hon har plockat på sig sex världsmästartitlar men förlorat sina viktigaste matcher. Två mot Brækhus, en mot Christina Hammer och en mot Klara Svensson som var kanske detta århundradets mest uppsnackade svenskmatch där Mikaela tog rollen som den onda och den svenska prinsessan Klara fick glida iväg på en räkmacka med folkets kärlek i ryggen.

Få idrottsmän som jag träffat är egentligen så omtänksamma som Mikaela Laurén.

Jobbet hon har lagt ned för att skapa sin karriär är enormt. Hon har jobbat i extrem motvind efter fängelsetiden för innehav av dopningspreparat. Alltså, hon var inte själv dopad som många fortfarande tror, och hon skulle garanterat fått ett mycket mildare straff om hon berättat vems preparaten egentligen var.

När jag tog upp det med henne konstaterade hon bara:
– Golare har inga polare.

Som boxare har Mikaela Laurén genomgått en fantastisk utveckling. Från glad nybörjare till ett verkligt proffs. Foto: Stefan Alfelt

Laurén har turnerat jorden runt för att gå matcher och hon har arrangerat sina egna galor. En vansinnig dubbel som få hade klarat.

Inför en gala i Stockholm kom någon in i omklädningsrummet strax före match och sa att rondflickorna inte var på plats. Mikaela som var inne i sista förberedelsen för sin match rusade ut för att fixa problemet.

Hennes tempo i livet har varit enormt. Aldrig en lugn sekund. Förhoppningsvis lyckas hon nu bli gravid, som är hennes stora dröm. Sen är jag säker på att hennes rastlöshet kommer att driva henne till nya framgångar i kanske helt andra sammanhang.

Mikaela gifte sig alldeles nyligen med sin stora kärlek Peder Södersteen. Foto: Privat

Mikaela stiger alltså in i ringen på lördag i en som det är tänkt sista match. Hon är inte toppförberedd efter sitt sagobröllop och smekmånad i New York där hon varvade smekandet av oerhört sympatiske nyblivne maken Peder Södersteen och lite mer rejäla smekningar på klassiska Gleasons gym i Brooklyn.

Mr Ringside önskar Mikaela Destiny Laurén all lycka i sin sista match.

Men vi blir inte det minsta förvånade om det inte blir hennes sista.

En retur mot Klara Svensson kommer definitivt att få in Mikaela i ringen en gång till …

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.