Patricia Berghult boxas om VM-bälte i Örebro

Patricia Berghult, 24, har fått klart med sin första VM-fight.

Den 10 november boxas hon i Örebro om RBO-titeln.

– Det hela är klart. Det är en vakant titel men vi har vi ännu inte fått klart med motståndare. Det talas eventuellt om en motståndare från Mexiko, säger Jocke Berghult, Patricias tränare och pappa.

Berghult har fått en snygg start på sin proffskarriär. Hon är uppe i 10 raka vinster och sen en tid tillbaka boxas hon för Kamran Kabinejads proffsstall i Örebro. Patricia tränar dock en hel del i Höllviken där hon firade stora triumfer som amatör.

– Vi hade kunnat få match i slutet av sommaren men vi väljer att lägga tid och pengar på flera träningsläger, hemma och utomlands. RBO är förvisso en mindre organisation som har sitt säte i USA, men det är trots allt ett mästarbälte som står på spel och Patricia kommer vara grymt laddad när hon går in i ringen den 10 november, säger Jocke Berghult.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.